VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un azer, reținut pentru organizarea transportării ilegale spre UE a 10 turci

Un bărbat din Azerbaidjan a fost arestat pentru organizarea unei scheme de transportare ilegală a cetățenilor turci în UE, prin tranzitarea Republicii Moldova. Suspectul, în vârstă de 34 de ani, cerea taxe ce variau între 6500 și 8000 de euro, iar pentru a-și camufla intențiile, acesta le trimitea cetățenilor turci invitații la propria nuntă.

În cadrul investigației Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI și a PCCOCS, în acest an, bărbatul din Azerbaidjan a pus la cale organizarea transportării ilegale a 10 cetățeni din Turcia.

Potrivit Poliției Naționale, suspectul, care își desfășura activitatea infracțională atât în Moldova, cât și în Ucraina, a fost denunțat chiar de un grup de migranți nemulțumiți că azerul nu ”și-a onorat promisiunea”. Aceștia nu au reușit traversarea frontierei și, prin urmare, au revenit în hotel și au achitat cazarea pentru o săptămână, deși suspectul le promisese „soluționarea” problemei în doar câteva zile, iar ulterior nici nu răspundea la apeluri.

 ”Așa cum ulterior acesta se afla în Ucraina, bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI, la solicitarea PCCOCS, în vara anului 2023. Ulterior extrădării lui autorităților din Moldova cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al IGP.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.