VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un avocat riscă să stea 6 ani după gratii. Ce faptă a săvârșit

Un avocat riscă să stea până la 6 ani în închisoare pentru trafic de influență. Acesta ar fi primit 1000 euro pentru a determina judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău să stabilească o pedeapsă mai mică pentru clientul său. Procuratura Anticorupție anunță despre remiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a avocatului. 

Urmărirea penală a fost pornită în iulie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

„Potrivit materialelor, învinuitul, în luna martie curent, a pretins și primit de la denunțător, mijloace bănești în sumă de 1000 euro, susținând că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru a-i determina să adopte o hotărâre favorabilă la soluționarea chestiunilor cu privire la executarea sentinţei în cazul existenţei altor hotărâri neexecutate, dacă aceasta nu a fost soluţionată la adoptarea ultimei hotărâri, și anume de a-i stabili denunțătorului, o pedeapsă definitivă mai mică”, precizează PA.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra 100% cotă parte din încăperea nelocativă cu valoarea cadastrală ce depășește 380 mii lei.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.