VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

24 de localități rămân fără lumină. Premier Energy: Atenție maximă la cablurile rupte!

Din cauza vântului puternic și ninsorii, 24 de localități din țară rămân fără energie electrică la această oră. Despre aceasta anunță Premier Energy Distribution.

Continuă lucrările de realimentare cu energie electrică a consumatorilor afectați de intemperie din raioanele de centru și sud ale țării. Conform situaţiei operative de la ora 14:30, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în 24 de localităţi”, se arată în comunicatul remis.

Totodată, Premier Energy Distribution îndeamnă cetățenii să fie atenți întrucât au fost înregistrate sute de avize privind rupturile de cabluri.

Au fost înregistrate 249 de avize privind rupturi de conductoare, care implică necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate electrică de către populație până la momentul intervenției echipelor operative. De notat că pentru securizarea locurilor rupturii de conductoare și prevenirea cazurilor de electrocutări sunt efectuate deconectări controlate, inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate”, precizează sursa citată.

Recomandări către cetățeni în cazul observării contoarelor rupte aflate la sol sau agățate de piloni și copaci:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni, copaci sau diferite construcții;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • monitorizați cu strictețe local aflării copiilor și explicați-le cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;
  • Despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.