VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un avocat, învinuit de escrocherie, a ajuns pe banca acuzaților

Un avocat, anchetat încă din martie 2023 pentru escrocherie, a ajuns pe banca acuzaților. Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și a transmis dosarul pentru examinare în instanța de judecată.

Urmărirea penală a fost pornită în luna martie de către Direcția Poliție a municipiului Chișinău în baza unei plângeri.

”Învinuitul, prin abuz de încredere, a sustras bunurile denunțătorului în sumă de 20 000 lei, inducându-l și menținându-l în eroare privind înaintarea unei cereri de chemare în judecată, ultimul având calitate de reclamant împotriva unui agent economic, privind rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare a unui bun imobil aflat în construcție și participarea în calitate de avocat al acestuia la ședințele de judecată de examinare a litigiului civil, acțiuni săvârșite cu cauzarea de daune în proporții considerabile”, se arată în comunica

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o amendă de până la 67.500 de lei sau de la 1 la 5 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 3 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.