VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un avocat din Edineț, trimis în judecată pentru mită de 30.000 de euro

Un avocat din Edineț, reținut acum o lună, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, a fost trimis astăzi în judecată pentru trafic de influență. Avocatul este învinuit că ar fi pretins 30.000 de euro.

Persoana a fost reținută pe 8 noiembrie, iar astăzi, 15 decembrie, este deja în instanță.

Astfel, pentru a fi emisă o decizie de achitare, a pretins de la denunțător mijloace bănești în sumă de 30.000 euro, în rezultat convenind la suma de 20.000 euro necesară pentru influențarea judecătorilor.

Ulterior, sub controlul DGT Nord a CNA a fost transmisă o parte din suma pretinsă către avocat și anume 5.000 de euro, acțiune documentată cu mijloace speciale în cadrul cauzei penale.

”În cadrul urmăririi penale, a fost aplicat sechestru în vederea confiscării speciale, asupra bunurilor mobile și imobile, aflate în proprietatea avocatului, și anume: Cota-parte de ½ (proprietate în devălmășie) din încăperea nelocativă, situat în mun.Bălți, ½ constituind valoarea de 742229,5 MDL; pe mijloace bănești, în suma de 500 dolari SUA, ridicate în cadrul percheziției la domiciliul avocatului, și pe mijloace bănești, în sumă de 35 dolari SUA, ridicate în cadrul percheziției a automobilului acestuia”, subliniază CNA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.