VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un angajat al Poliției de Frontieră, cercetat penal pentru facilitarea traversării ilegale a frontierei de stat de către cetățeni ucraineni

Un șef de schimb din cadrul sectorului poliției de frontieră „Vulcănești” al Direcției Regionale „Sud” a Inspectoratului General al Poliției de Frontiernă este cercetat penal în stare de libertate, fiind citat la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat în calitate de bănuit într-o cauză penală pornită pe introducerea ilegală în sistemul informatic a datelor cu privire la traversarea de către cetățenii ucraineni a frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova.

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, Oficiul Sud, au descins cu 4 percheziții la adresele de domiciliu, biroul și automobilul unui șef de schimb din cadrul sectorului poliției de frontieră „Vulcănești” al Direcției Regionale ”Sud” a IGPF.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale (art.260/5 Cod penal), pornite pe faptul introducerii ilegale în sistemul informatic, a datelor cu privire la traversarea, de către cetățenii ucraineni (gen masculin), a frontierei de stat în sensul de intrare în Republica Moldova, prin punctul de traversare a frontierei ”Vulcănești-Vinogradovka”.

În fapt, pe parcursul anului curent, angajatul IGPF al MAI, în scopul obținerii unui folos material, acționând de comun acord cu alte persoane, au organizat intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova a aproximativ 50 de cetățeni ucraineni, eludând controlul de frontieră și ocolind punctele de trecere ale frontierei de stat. În acest sens, funcționarul a introdus în sistemul informațional „Traversarea frontierei de stat”, date informatice denaturate, precum că cetățenii ucraineni au traversat legal frontiera de stat.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate suporturi electronice, înscrisuri cu privire la traversarea frauduloasă a frontierei de stat, 21 de gloanțe de calibrul 9x18mm, deținute ilegal, și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală vizată.

Funcționarul este cercetat penal în stare de libertate, fiind citat la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.