VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ultimul lot de blindate Piranha, oferite de Germania, a ajuns la Chișinău

Ultimul lot de blindate Piranha, oferite de Germania, a ajuns azi la Chișinău, transportatoarele fiind recepționate în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Regimentul de Stat Major „General de brigada Nicolae Petrică”.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că parteneriatul bilateral între Republica Moldova și Germania a cunoscut mai multe exemple pozitive care s-au materializat prin proiecte concrete îndreptate spre asigurarea mai multor proiecte în domeniul logistic, în domeniul operațional.

”Astăzi avem întregul pachet de 19 unități de tehnică. Vreau să menționez că în această perioada nu a fost efectuată doar recepționarea tehnicii. În această perioada, efectivul Batalionului 22 de Mentinere a Păcii a fost instruit și certificat pentru a le opera și pentru a le menține în stare de funcțiune”, a declarat demnitarul.

La ceremonie a fost prezentă și ambasadoarea Germaniei, Margret Uebber, care a precizat că proiectul va îmbunătăți mobilitatea militară a forțelor armate din Moldova.

Amintim, primele trei blindate din lotul total de 19 unități Piranha a ajuns în Moldova în ianuarie 2023. Autoritățile de la Chișinău au anunțat anterior că transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.