VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE va propune un sprijin financiar pentru Ucraina de 18 miliarde de euro

Uniunea Europeană va propune în această săptămână un pachet financiar substanțial de sprijin pentru Ucraina, în valoare de 18 miliarde de euro, pentru a ajuta această țară invadată de Rusia să-și acopere în 2023 nevoile de finanțare, l-a informat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o discuție telefonică pe care au avut-o duminică, 6 noiembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European, suma totală a suportului oferit, va fi echivalentul unei asistenţe financiare a UE de până la 1,5 miliarde de euro pe lună, pentru anul 2023.

Ajutorul, sub forma unor împrumuturi pe termen lung extrem de avantajoase, cu acoperirea costurilor dobânzilor, va funcţiona şi pentru a soprijini reformele şi drumul Ucrainei spre aderarea la UE”, se mai menționează în comunicat.

Sprijinul va lua forma unor „împrumuturi pe termen lung extrem de avantajoase, cu acoperirea costului dobânzilor” și va contribui, de asemenea, la „sprijinirea reformelor din Ucraina și a parcursului acesteia către aderarea la UE”.

Președinta Comisiei Europene a confirmat că UE va continua să ofere sprijin umanitar imediat Ucrainei, în special în timpul iernii. 

Liderii au discutat, de asemenea, despre „importanța asigurării faptului că exporturile agricole ale Ucrainei pot ajunge în lume”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.