VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

UE susține ucrainenii refugiați în R. Moldova care acum pot beneficia de consultații juridice și sprijin psihosocial

O echipă mobilă de avocați, juriști și un psiholog de la Clinica Juridica Bălți merge în 13 raioane, în centrele de plasament pentru refugiați și în comunitățile în care aceștia s-au cazat pe cont propriu.

Tehnica desenului îi ajută pe copii să-și exprime emoțiile, iar adulții sunt ghidați de specialiști să înțeleagă procesele juridice.

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, care se desfășoară de șase ani în Ucraina, însă acum trece granița în contextul în care Republica Moldova adăpostește un număr semnificativ de refugiați ucraineni.

Proiectul „ACCES: Furnizarea de asistență multisectorială pentru populațiile afectate de conflict în Ucraina și Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need, în parteneriat cu ACTED și REACH.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.