VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore. Recomandările pompierilor

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Primul caz a avut loc în dimineața zilei de 11 ianuarie în orașul Nisporeni iar al doilea caz s-a produs în orașul Hîncești.

Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit într-o casă de locuit în sectorul agricol „Cioara” din Nisporeni. Focul a afectat bunuri materiale dintr-o cameră cu suprafața de 6 m2.

Incendiul a fost localizat de populație, iar intervenția pompierilor a fost solicitată pentru lichidarea finală a acestuia. În timpul misiunii de stingere, salvatorii au depistat cadavrul parțial carbonizat a unui bărbat în vârstă de 66 de ani. Circumstanțele cazului se stabilesc.

Al doilea caz s-a produs în orașul Hîncești, într-o o casă de locuit situată pe strada Nicolaie Milescu Spătaru nr.7a. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat în seara zilei de ieri, la ora 23:01.

Focul a distrus bunuri materiale din două camere și acoperișul în totalitate. Pe parcursul intervenției, din interiorul locuinței a fost evacuat proprietarul inconștient, fără arsuri pe suprafața corpului. Ulterior de către angajații Serveiciului Asistență Medicală Urgentă prezenți la fața locului, s-a constatat decesul bărbatului în vârstă de 60 de ani. Cauza și circumstanțele producerii incendiilui urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, pompierii îndeamnă cetățenii să fie responsabili, să respecte normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele.

Astfel, pompierii IGSU recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase, iar în caz de depistare a unor defecțiuni, urmează a fi înlăturate imediat. Totodată, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe cu lichide inflamabile, cum ar fi benzină, sau alte substanțe periculoase. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora și să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 24 situații de risc, iar de la începutul anului 2023 în Republica Moldova au fost înregistrate 61 de incendii soldate cu decesul a 6 persoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.