VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE oferă 1,8 milioane de euro pentru acţiuni de răspuns la criză și de recuperare în Ucraina și R. Moldova

Uniunea Europeană oferă 1,8 milioane de euro pentru redresarea economică a localităților din Ucraina și Republica Moldova. Comisia Europeană a anunțat semnarea unui nou acord financiar acordat autorităților publice locale membre ale rețelei „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG).

Comisia Europeană a anunțat semnarea unui nou acord financiar în valoare de 1,8 milioane de euro pentru a spori sprijinul direct acordat autorităților publice locale din Ucraina și Republica Moldova care sunt membre ale rețelei „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG). 70% din fonduri vor fi alocate pentru autoritățile locale din Ucraina, iar 30% pentru autoritățile locale din Republica Moldova. Mijloacele financiare suplimentare, împreună cu fondurile realocate anterior în cadrul proiectului M4EG, vor fi utilizate pentru a finanța propuneri în cadrul unui apel pentru inițiative locale menite să contribuie la revitalizarea și redresarea economiei la nivel local și a comunităților afectate de război.

În Moldova, evaluarea rapidă a necesităților în localitățile membre ale rețelei M4EG a oferit o perspectivă a nivelului de pregătire a acestora pentru intervenții de urgență și activități de recuperare. Asistenţă de urgență, cum ar fi echipamente și bunuri pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și de igienă pentru refugiați, a fost oferită pentru 14 comunități-gazde. Delegația UE și PNUD și-au confirmat sprijinul pentru crearea unei unități de răspuns și coordonare în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru a fortifica capacitățile de gestionare a crizelor. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.