VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gavrilița, întâlnire cu 31 de primari din Telenești: Guvernul depune tot efortul pentru a atrage investitorii străini

”Guvernul rămâne deschis și depune tot efortul, prin intermediul echipelor ministeriale, pentru a atrage investitorii străini, dar și pentru a proteja afacerile deja existente”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei întrevederi cu 31 de primari din raionul Telenești.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate mai multe subiecte de actualitate, soluțiile care ar putea fi aplicate pentru a depăși crizele existente, dar și proiectele economice cu impact major pe viitor. 

Natalia Gavrilița a vorbit celor prezenți despre acțiunile întreprinse de Cabinetul de miniștri pentru a dezvolta toate localitățile și regiunile țării. Șefa Executivului s-a referit în mod special la gestionarea situației economice, menționând despre creșterile salariale planificate și mecanismul stabilit pentru aceasta.

Guvernul rămâne deschis și depune tot efortul, prin intermediul echipelor ministeriale, pentru a atrage investitorii străini, dar și pentru a proteja afacerile deja existente. Acest lucru va genera noi locuri de muncă, salarii bune și, evident, va duce la creșterea economiei locale și naționale. Iar asta va convinge oamenii să rămână în țară,” a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, prim-ministra a subliniat și măsurile luate de Cabinetul de miniștri pentru a ajuta autoritățile publice locale să administreze bunurile pe care le dețin sau să rezolve problemele care împiedică dezvoltarea pe anumite domenii la nivel local. 

După cum știți deja, în ultimul an, am reușit să inițiem diverse programe eficiente, cel mai cunoscut fiind Satul European. Apoi, putem vorbi despre gospodăriile țărănești și radierea lor din registre, despre Legea privind regimul bazinelor de apă, problema privind cotele valorice, despre taxa pentru utilizarea drumurilor și eliminarea plafoanelor pentru taxele locale. Pentru că și-au demonstrat eficiența, intenționăm să mai deschidem încă 60 de Centre Unice de Prestare a serviciilor publice, astfel încât cetățenii să poată accesa serviciile digitale cât mai aproape de casă”, a mai menționat Natalia Gavrilița. 

De asemenea, s-a discutat despre reforma administrației publice locale, precum și despre executarea bugetelor, mai ales a celor obținute din finanțare externă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.