VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE își reafirmă susținerea în lupta împotriva corupției în R. Moldova

De Ziua Internațională a luptei împotriva corupției, marcată anual la 9 decembrie, Uniunea Europeană își reafirmă susținerea în lupta cu acest flagel care de-a lungul timpului a adus daune majore moldovenilor.

Delegația UE la Chișinău afirmă că va continua să susțină lupta împotriva corupției în Republica Moldova prin mai multe inițiative și programe. Acestea includ:

Asistență financiară și tehnică pentru consolidarea instituțiilor și mecanismelor de stat în Republica Moldova. Precum și, sprijin pentru dezvoltarea și implementarea de politici și legislații eficiente împotriva corupției.

Programe de reformă instituțională: Prin programele sale, UE susține reformele în sectorul justiției și administrației publice pentru a crește transparența, responsabilitatea și eficiența. Aceste reforme sunt esențiale pentru combaterea corupției.

Sprijin pentru societatea civilă și media: UE finanțează și sprijină organizațiile societății civile și mass-media independente în Republica Moldova, care joacă un rol crucial în supravegherea instituțiilor statului și în expunerea cazurilor de corupție.

Promovarea bunelor practici și a standardelor internaționale: UE colaborează cu Republica Moldova pentru a promova standardele și bunele practici internaționale în domeniul luptei împotriva corupției, inclusiv prin programe de schimb de experiență și expertiză.

Condiționalități pentru asistența financiară: UE adesea condiționează asistența financiară oferită Republicii Moldova de progresele în domeniul reformelor anticorupție.

„Prin aceste acțiuni, UE își propune să ajute Republica Moldova să creeze un mediu mai transparent, mai responsabil și mai puțin susceptibil la corupție, esențial pentru un stat de drept și pentru dezvoltarea sa durabilă”, au scris într-o postare pe pagina de Facebook reprezentanții delegației UE la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.