VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE caută surse bugetare suplimentare pentru a sprijini Moldova și Ucraina

Uniunea Europeană își propune suplimentarea bugetului comunității pentru anul 2024 pentru proiecte de sprijinire a Ucrainei și Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Sigfried Mureșan, care este și negociator-șef pentru Bugetul Uniunii Europene.   

”Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina și Republica Moldova, fiindcă vom putea trăi în siguranță și stabilitate în interiorul tuturor celor 27 de state membre doar dacă suntem înconjurați de state vecine stabile și sigure. Pentru toate aceste priorități noi ale Uniunii Europene și pentru eventuale alte cheltuieli neprevăzute ce vor apărea în următorul an, resursele financiare sunt limitate în actuala propunere de buget”, a declarat Siegfried Mureșan.

Deputatul UE susține că pentru a acoperi aceste cheltuieli neprevăzute este necesară revizuirea Cadrului Financiar Multianual 2021 – 2027, iar o propunere în acest sens urmează să fie gata până la sfârșitul lunii iunie. Mureșan precizează că propunerea de buget al UE pentru 2024, în valoare de aproximativ 190 de miliarde de euro, acoperă prioritățile tradiționale europene, însă sunt și priorități neprevăzute, în special în raport cu Ucraina și Republica Moldova.

”Propunerea cuprinde fonduri suficiente pentru a finanța prioritățile curente, tradiționale, ale Uniunii. Politica de Coeziune și pentru Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile și care vor fi foarte importante pentru țara noastră anul următor, beneficiază de suficientă finanțare. Cu toate acestea, vedem că în ultimul an au apărut noi priorități, neprevăzute, ale Uniunii Europene, pentru care cetățenii din România și din toate țările membre așteaptă să venim cu soluții și cu finanțare adecvată”, a mai adăugat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.