VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE a aprobat un sprijin de 41 de milioane de euro pentru Armata R. Moldova

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o măsură de asistență în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF) în sprijinul Forțelor Armate ale Republicii Moldova cu obiectivul de a consolida securitatea națională, stabilitatea și reziliența în sectorul apărării, transmite caleaeuropeana.ro.

Astfel, sprijinul prevede acordarea unei sume de 41 de milioane de euro pe o perioadă de 40 de luni și va finanța furnizarea de echipamente neletale în domenii precum mobilitate, supraveghere aeriană, război electronic și echipamente logistice.

Bazându-se pe sprijinul anterior acordat de EPF, măsura de asistență are ca scop să permită forțelor armate ale Republicii Moldova să își sporească eficacitatea operațională, să accelereze conformitatea cu standardele UE și interoperabilitatea și, astfel, să protejeze mai bine civilii în situații de criză și de urgență.

De asemenea, aceasta vizează consolidarea capacităților Republicii Moldova în ceea ce privește participarea sa la misiunile și operațiunile militare ale UE în cadrul politicii de securitate și apărare comune (PSAC).

Măsura a fost solicitată de Republica Moldova la 5 februarie 2023 și va completa alte măsuri de asistență adoptate în mai 2023, iunie 2022 și decembrie 2021, mai arată sursa citată.

„UE se angajează să ofere tot sprijinul relevant pentru Republica Moldova în abordarea provocărilor cu care se confruntă ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și să consolideze reziliența, securitatea și stabilitatea țării în fața activităților destabilizatoare ale Rusiei”, transmite Consiliul UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.