VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei bărbați din R. Moldova, Ucraina și Georgia, reținuți după o captură de droguri de aproximativ cinci milioane de lei

Captură de droguri de aproximativ cinci milioane de lei în urma unei operațiuni a ofițerilor antidrog de la INI și a procurorilor PCCOCS. Au fost reținuți trei bărbați din R. Moldova, Ucraina și Georgia, care dispuneau de un laborator modern de cultivare a cânepei într-o suburbie a Chișinăului.

Cei trei bărbați au format un grup infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe aplicația Telegram. Inițial, la mijlocul anului 2023, bărbatul din Moldova a creat un magazin de vânzare a drogurilor pe această aplicație, după care a intervenit cetățeanul Ucrainei, refugiat în Moldova, care în cadrul grupului era responsabil de furnizarea drogurilor în cantități angro. Ulterior, în noiembrie 2023, grupului infracțional i s-a alăturat și un cetățean al Georgiei, care a închiriat o casă în suburbia Chișinăului, unde și-a instalat două laboratoare ultramoderne de cultivare a cânepei pentru vânzare.

 Doi bănuiți din Moldova și Ucraina au fost reținuți în flagrant, în timp de plasau droguri în ascunzișuri. Au urmat percheziții, iar în lenjeria intimă și buzunarele bănuiților din Moldova și Ucraina au fost depistate peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Alte plicuri similare cu același tip de drog au fost găsite și în apropierea locului în care au fost reținuți, într-o fâșie forestieră, în cantitate totală de circa 200 gr. Ulterior, de la domiciliul acestora au fost ridicate în peste 50 de pliculețe cu același drog, precum și cântare folosite la porționarea cantităților spre vânzare, dar și o armă pneumatică deținută ilegal.

„Imediat reținerii celor doi, au avut loc percheziții și în casa închiriată de cetățeanul Georgiei. De la acesta, au fost ridicate cele două laboratoare de droguri cu echipament ultramodern, în care era cultivată cânepa,  22 kg de muguri de marijuana, în stare uscată,  peste 20 de plante de cânepă în stadiu de vegetație, 25 de plante de cânepă uscată, 50 de ciuperci cu efect halucinogen, timbre LSD, cartele bancare, telefoane mobile, precum și o armă de semnalizare”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.