VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina va putea exporta, în septembrie, trei milioane de tone de cereale din porturile sale

Ucraina va putea exporta în septembrie trei milioane de tone de cereale din porturile sale. Anunțul a fost făcut marți, 16 august, de Iuri Vaskov, adjunctul ministrului Infrastructurii, care a adăugat că în viitor, țara ar putea exporta lunar patru milioane de tone de cereale.

Kievul a primit solicitări pentru ca 30 de nave să vină în Ucraina în următoarele două săptămâni pentru a exporta cereale.

De la debutul invaziei ruseşti din 24 februarie, exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut semnificativ, pentru că porturile de la Marea Neagră, principala rută pentru livrările de cereale ucrainene, au fost închise de o blocadă rusească. În acest context, preţurile alimentelor au crescut la nivel global și au apărut temeri că aprovizionarea cu alimente în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu va fi întreruptă.

La finele lunii trecute, s-a ajuns la un acord care a permis deblocarea porturilor ucrainene şi plecarea primelor nave care să transporte cereale.


Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.