VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ucraina și ONU anunță că acordul privind exportarea cerealelor ucrainene va fi prelungit cu patru luni

Ucraina și ONU anunță că acordul privind exportarea cerealelor ucrainene, prin porturile de la Marea Neagră, va fi prelungit cu patru luni, relatează Ukrinform.

Volodimir Zelenski anunță că acordul privind facilitarea exporturilor de cereale ucrainene, prin porturile din Marea Neagră, va fi prelungit cu 120 de zile: „Ucraina, împreună cu Antonio Guterres (Secretarul General al ONU) și Recep Erdogan (președintele Turciei), au luat o decizie-cheie în lupta globală împotriva crizei alimentare. Așteptăm anunțul oficial din partea partenerilor”.

Antonio Guterres, Secretarul General al ONU, a salutat acordul tuturor părților privind decizia de prelungire: „Organizația este pe deplin angajată să înlăture obstacolele rămase în calea exportului de alimente și îngrășăminte din Federația Rusă”, prevedere despre care, amintește Reuters, Moscova spune că este „critică”.

„Inițiativa a fost prelungită cu încă 120 de zile. Această decizie tocmai a fost luată la Istanbul. Garanția implementării rămâne ONU și Turciei”, a scris pe Facebook și Alexander Kubrakov, ministrul ucrainean al Infrastructurii. El a adăugat că de la intrarea în vigoare a acordului, la 1 august, Kievul a exportat 11 milioane de tone de produse agricole în 38 de țări.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.