VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina desfăşoară întăriri pentru a apăra oraşul-cheie Ceasov Iar

Ucraina a desfăşurat întăriri în sectorul Ceasov Iar pentru a apăra acest oraş strategic de pe frontul de est, poartă de acces spre marile oraşe miniere din Donbas (est), a indicat joi o unitate de luptă într-un comunicat, citat de France Presse.

Moscova vizează această localitate, acum în ruine, cu scopul de a efectua o străpungere în direcţia Kramatorsk, principalul oraş aflat încă sub controlul ucrainean în regiune, garnizoana Frontului de est.

„Unităţi ale Brigăzii a 24-a mecanizate au fost redislocate pentru întărirea apărării în sectorul Ceasov Iar”, indică într-un comunicat brigada pe Facebook, admiţând că „situaţia în interiorul oraşului şi în împrejurimile sale sunt extrem de dificile”.

Brigada a 24-a evocă „distrugerea masivă a inamicului”, dar recunoaşte că a suferit „pierderi”.

O înregistrare video aeriană -publicată miercuri de Brigada 225 de asalt ucraineană „Lebăda neagră” pe canalul său de Telegram – arată o localitate devastată, brăzdată de coloane de fum ridicându-se spre cer, informează Agerpres.

În aceeaşi regiune, pe Frontul de est, „un bombardament rusesc” a făcut cinci morţi şi 11 răniţi vineri, potrivit poliţiei naţionale, care acuză Rusia că a utilizat diferite tipuri de muniţii împotriva localităţii Mikolaivka, în special bombe glisante.

Şeful administraţiei ucrainene din Doneţk, Vadim Filaşkin, făcuse mai devreme în timpul dimineţii apel către locuitorii rămaşi aici „să se evacueze”.

Guvernatorul regiunii Zaporojie (sud), Ivan Fiodorov, a comunicat că „o persoană a fost ucisă, iar alte două rănite” în timpul unui atac împotriva aşezării Vozdvijevka, care a distrus „clădiri private în care trăiau civili”.

Din toamna anului 2023, iniţiativa a fost mai mult de partea rusă pe front, în condiţiile în care armata ucraineană duce lipsă de oameni şi de muniţii.

Forţele ruse au lansat la 10 mai importante asalturi terestre în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, obţinând cele mai mari câştiguri teritoriale în ultimele 18 luni, înainte de a fi încetinite de apărătorii ucraineni.

Potrivit Kievului, armata rusă suferă pierderi grele, dar cu 700.000 de militari dislocaţi în zona de război, Moscova dispune în continuare de un avantaj numeric.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.