VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alți doi candidați la CSJ și trei candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, evaluați pozitiv de Comisia Vetting

Comisia Vetting a finalizat evaluarea candidaților la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ana Zabulica, Stanislav Grosu și Vitalie Pîslariuc, și evaluarea în privința candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ruslan Berzoi și Ludmila Bolocan. 

Potrivit Comisiei, cei cinci subiecți ai evaluării corespund criteriilor de integritate etică și financiară, în sensul legilor conform cărora au fost evaluați.

Pentru candidații în Colegiul CSM, evaluați în baza Legii 26/2022, Comisia Vetting a adoptat decizii de promovare. Acestea au fost transmise candidaților și CSM-ului ca și organizator al concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante în cele două colegii specializate ale judecătorilor. Ana Zabulica, Stanislav Grosu și Vitalie Pîslariuc urmează să notifice Comisia, în termen de 48 de ore, dacă se opun sau nu publicării deciziilor. În absența unei astfel de notificări, Comisia va publica deciziile pe pagina sa web www.vettingmd.eu.

În cazul candidaților la CSJ evaluați conform prevederilor Legii 65/2023, Comisia Vetting a întocmit rapoarte cu propuneri de promovare a evaluării, pe care le-a transmis, de asemenea, CSM-ului. CSM urmează să examineze rezultatele evaluărilor făcute de Comisie și să adopte hotărâri motivate prin care va accepta sau va respinge rapoartele Comisiei”, precizează Comisia.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.