VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina anunță că este gata să producă două milioane de drone în 2024

Producătorii ucraineni de drone sunt deja capabili să producă lunar până la 150.000 de aparate, iar până la sfârșitul anului, Ucraina poate ajunge la un total de 2 milioane de drone, a declarat viceministrul ucrainean al Industriei Strategice, Hanna Gvozdiar, citat de Ukrainska Pravda.

„Toată lumea a fost uimită de declarația președintelui despre posibilitatea de a produce un milion de drone în Ucraina, iar mulți oameni din anumite motive nu au crezut. Vă asigur că Ucraina a trecut deja cu mult peste pragul milionului în ceea ce privește producția. Și eu sunt sigură că anul acesta vom ajunge chiar la 2 milioane”, a spus Hanna Gvozdiar.

Ministrul ucrainean a precizat că, în total, în acest sector sunt implicate circa 200 de companii autohtone.

Recent, Kievul afirma că va produce în 2024 alte câteva mii de drone kamikaze cu rază de acțiune de până la 1.000 de km, capabile să lovească Moscova și Sankt Petersburg. 

Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al Transformării Digitale din Ucraina, Mihailo Fedorov, într-un interviu pentru Reuters, citat de Pravda. “Sectorul producției dronelor kamikaze cu rază lungă de acțiune, de 300, 500, 700 și 1000 de km este în creștere. În urmă cu doi ani, această categorie nici nu exista”, a spus demnitarul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.