VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Speriat de „rusofobia de la Chișinău”, Peskov anunță sprijin deschis pentru regiunea transnistreană

Bacteria rusofobiei se înmulțește la Chișinău, iar locuitorii din regiunea transnistreană au nevoie de sprijin, pe care Rusia este gata să-l ofere. Este o nouă declarație tendențioasă și condamnabilă a purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

În contextul unui război în Ucraina, inițiat prin agresiune directă de către Moscova, consilierul lui Vladimir Putin susține că Rusia „preferă să rezolve orice problemă prin dialog politic”.

„Ne-am dori ca spiritul rusofobiei să părăsească acest oraș minunat (n.r. Chișinău) și această țară minunată. Din păcate, bacteria rusofobiei se înmulțește acum acolo și există oameni la putere care, pur și simplu, resping orice dialog”, a declarat ostentativ Dmitri Peskov.

Consilierul lui Putin s-a plâns repetat pe crizele create artificial în stânga Nistrului.

„Problema transnistreană a revenit în actualitate. Situația din regiune este departe de a fi liniștită sau prevăzută. Oamenii din regiune trăiesc în condiții grele. Ei au nevoie de ajutor, iar Rusia este gata să ofere acest sprijin”, a declarat Dmitri Peskov.

Amintim, la un așa-zis congres al „deputaţilor de toate nivelurile” din regiunea transnistreană, întrunit săptămâna trecută la Tiraspol la solicitarea liderului separatist Vadim Krasnoselski, a fost adoptată o rezoluţie oficială prin care se cerea „protecţia” Rusiei în faţa a ceea ce a descris ca fiind o presiune concertată asupra economiei „transnistrene” din partea Guvernului de la Chișinău.

Iniţial, apelul separatiștilor de la Tiraspol a fost interpretat ca o solicitare de ajutor militar, dar autorităţile secesioniste au clarificat că este vorba de o cerere de asistenţă strict politică pentru reactivarea negocierilor în vederea soluţionării conflictului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.