VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina anunță că a recucerit 53 de localități în regiunea Herson

Ucraina susține că a recucerit 53 de aşezări în regiunea Herson, ocupată în mare parte de ruşi, a declarat marţi guvernatorul regional, potrivit Reuters.

Rusia a capturat zone din sudul Ucrainei în prima fază a invaziei sale din 24 februarie. Ucraina desfășoară acum o contraofensivă majoră pentru recuperarea teritoriilor pierdute folosind arme cu rază lungă de acțiune primite din Occident pentru a lovi liniile de aprovizionare rusești.

„De acum, 53 de așezări au fost confirmate ca fiind eliberate”, a declarat guvernatorul regiunii Herson pentru televiziunea națională.

Cifra prezentată de ucraineni indică un ritm accelerat al câștigurilor în regiune, după ce luni anunțaseră că au recucerit 44 de localități.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.