VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tupeul Moscovei: Duma de Stat acuză Țările Baltice de încălcarea dreptului internațional

Duma de Stat a adoptat o declarație prin care condamnă ”politicile represive” ale Letoniei, Lituaniei și Estoniei împotriva vorbitorilor de limbă rusă din cele trei țări. Deputații ruși au cerut țărilor baltice să ”înceteze să încalce drepturile etnicilor ruși și principiile dreptului internațional”.

Potrivit RIA Novosti, Duma de Stat a subliniat în declarația adoptată că Letonia, Lituania și Estonia ”încurajează naționalismul și intoleranța față de ruși, persecută jurnaliștii care scriu în rusă și distorsionează fapte istorice”. De asemenea, deputații condamnă și „excluderea totală a limbii ruse din toate sferele vieții publice” din cele trei state membre ale Uniunii Europene.

Rusia se arată nemulțumită și de faptul că ”Occidentul închide ochii la neîndeplinirea de către țările baltice a obligațiilor internaționale și la nerespectarea normelor Declarației Universale a Drepturilor Omului”.

Amintim că, la începutul acestui an, autoritățile din Letonia au adoptat o lege care stabilește că din 2023 letona va fi singura limbă folosită în învăţământ, în toate centrele şcolare şi preşcolare ale țării. Iar la sfârșitul anului trecut, Guvernul estonian a adoptat, după exemplul Letoniei, un proiect de lege care prevede ridicarea monumentelor sovietice din spaţiile publice ale ţării, estimând că acestea incită la ură în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.