VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei spitale din Capitală vor fi izolate termic: Costul lucrărilor

Trei spitale din Capitală vor fi izolate termic. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal ,,Sfânta Treime”, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” și Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban, suma totală a lucrărilor pentru cele trei spitale este de peste 120 de milioane de lei.

”Deja se lucrează la reabilitarea fațadei clădirii Spitalului ,,Sfânta Treime”, o instituţie medicală exemplu pentru capitală şi întreg sistemul medical. Lucrările includ: consolidarea structurii clădirilor, renovarea termică a clădirilor, schimbarea geamurilor, sisteme noi de iluminat, producerea de apă caldă și energie solară, renovarea ascensoarelor, înlocuirea cazanelor și instalarea sistemelor de ventilație acolo unde este necesar și îndepărtarea azbestului, îmbunătățind astfel condițiile de utilizare a clădirilor din punct de vedere al sănătății, siguranței și confortului.

Vor fi aplicate tehnologii de ultimă generație în materie de energie verde care vor diminua esențial emisiile nocive pe fiecare din instituții. Desfășurarea lucrărilor de reabilitare nu va afecta programul de lucru și activitatea instituțiilor beneficiare”, a subliniat primarul.

Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău” a fost demarat în 2021 de Primăria Chişinău în 19 instituții de învățământ:

14 licee: „Nicolae Gogol”, „Petru Rareş”, „Onisifor Ghibu”, „Gloria”, „George Meniuc, „Natalia Dadiani”, „Vasile Vasilache”, „Nicolae Sulac”, „Vasile Alecsandri”, „Elena Alistar”, „Vasile Lupu”, „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Gimnaziul internat nr. 3 și 5 grădinițe: 112, 127, 146, 167 și 225.

”În prezent, toate cele 19 instituții beneficiare sunt pregătite pentru noul an de studii 2022-2023”, menționează Ceban.

Valoarea totală a Proiectului este de peste 500 milioane de lei și este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P (State donatoare- UE, Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.