VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Transportul de mărfuri din Moldova și Ucraina a fost liberalizat

Începând cu unu septembrie curent, transportul mărfurilor în trafic bilateral și tranzit prin teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei, va fi liberalizat, această prevedere fiind valabilă până la sfârșitul anului 2023, cu eventuala prelungire conform protocolului agreat de părți. 

Decizia a fost adoptată astăzi, în cadrul reuniunii Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru transport rutier internațional, condusă de secretarul de stat pe domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță.

În Protocolul semnat de părți a fost agreat și schimbul de autorizații pentru traficul de mărfuri în/din țări terțe și transportul ocazional de persoane pentru anul 2023.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate și propunerile părții ucrainene referitor la facilitarea tranzitului de mărfuri în situația geopolitică actuală, cât și aspecte legate de fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat. 

Menționăm că pe 29 iunie curent, Republica Moldova și Ucraina au semnat cu Uniunea Europeană Acorduri privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.