VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Transportul de gaze naturale spre R. Moldova va funcționa în regim backhaul. Ce presupune și cum ne ajută

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu afirmă că Republica Moldova a mai făcut un pas mare pentru a-și asigura securitatea energetică. Potrivit Vicepremierului, Guvernul a aprobat reglementările necesare pentru buna funcționare a transportului de gaze în regim backhaul.

Ce este transportul de gaze în regim backhaul?

Potrivit Vicepremierului, Backhaul este tranzacția cu gaze naturale, care implică nominalizarea și alocarea livrărilor de gaze naturale în direcția opusă fluxului fizic principal de gaze naturale, care are loc în anumite puncte de intrare sau ieșire unidirecționale. Serviciul dat este aplicat în toate țările europene la punctele de interconectare.

Cum ne ajută?

Andrei Spînu susține că odată cu aprobarea reglementărilor necesare se va crea noi posibilități de transport de gaze spre țara noastră, dar și spre Ucraina, inclusiv prin conducta trans-balcanică.

„Mă bucur că după 3 ani de tergiversări și blocaje s-a reușit acest lucru. Moldova se apropie de standardele europene”, a scris ministrul Andrei Spînu pe o rețea de socializare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.