VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Transportarea materialelor de construcție destinate localităților afectate de intemperii, încheiată

Transportarea materialelor de construcție destinate localităților afectate de intemperii a fost încheiată astăzi, 17 august.

Astfel, pe parcursul a mai multe săptămâni, la gospodăriile oamenilor au fost livrate materiale de construcții în sumă totală de 16,3 milioane de lei.

Bunurile au fost livrate în localități, dar și la casele oamenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale. Totodată, salvatorii au oferit ajutor, în reparația acoperișurilor și instalarea foilor de ardezie la locuințele persoanelor în etate”, anunță IGSU.

Amintim că în scopul diminuării pagubelor cauzate de situații excepționale cu caracter natural (ploi torențiale cu grindină, însoțite de vânt puternic), la data de 28 iulie 2023 a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost aprobată Dispoziția CSE RM nr. 77/2023, prin care Guvernul a acordat ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării (Edineț, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Hâncești) care au fost cel mai grav afectate de intemperii.

Astfel, din rezervele de stat a fost alocate bunuri sub formă de materiale de construcții în sumă totală de 16,3 milioane de lei, inclusiv – 64.677 de foi ondulate de ardezie, 493,2 m3 de cherestea și 900 m2 de țiglă metalică pentru reparația mai multor acoperișuri ale caselor de locuit și clădirilor, printre care gimnazii, grădinițe, depozite, primării dar și centre culturale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.