VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Transnistria: Starea de urgență în economie, prelungită până în ianuarie 2023

În regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență în economie până la data de 30 ianuarie 2023. O decizie în acest sens a fost aprobată de Sovietul Suprem de la Tiraspol, la propunerea liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Krasnoselski, prelungirea stării de urgență se datorează faptului că situația din economie nu a revenit încă la normal.

Așa-numitul ministru al Dezvoltării Economice din regiune, Serghei Obolonik, a subliniat că în prezent, datorită timpului cald, întreprinderile funcționează în condiții mai mult sau mai puțin confortabile, însă în ianuarie, când vine frigul, situația se va schimba și va fi înregistrată o creștere a consumului de gaz.

”Acest lucru nu poate decât să afecteze aprovizionarea cu energie a industriei, în special a întreprinderilor mari”, a menționat acesta.

Reamintim că compania „Gazprom” a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat regiunii transnistrene cu 30% livrările de gaze pentru luna octombrie și cu 40% pentru luna noiembrie. În prezent, regiunea transnistreană primește 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi.

Totodată, reamintim că pe 3 decembrie, Energocom a semnat un acord cu MGRES privind furnizarea de energie electrică pentru luna decembrie a acestui an (204.000 MW).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.