VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tragedie! Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici

Un copil în vârstă de 12 ani și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Cazul a avut loc astăzi, în jurul orei 13:10 în lacul Ghidighici din comuna Vatra.

Potrivit informațiilor recepționate băiatul ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit. Serviciul 112 a fost alertat de grupul de prieteni aflați la mal.

La fața locului au intervenit salvatorii și scafandrii din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și Detașamentului de salvatori și pompieri Buiucani. Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare a minorului, iar către ora 13:59 a fost depistat și extras la mal cadavrul băiatului”, precizează IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat părinții și cei care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu-i lase de unii singuri sau în grupuri de prieteni să meargă la scăldat.

Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să respecte normele de securitate personală în timpul aflării în apa bazinelor acvatice, dar și a râurilor. Cetățenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndrumați să apeleze Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.