VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

TOP 10 produse alimentare pe care R. Moldova le importă, deși este o țară agrară

Moldova este o țară agrară, dar pentru produsele alimentare de bază se atestă o dependență puternică de importuri. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță, care a publicat și un grafic cu top 10 produse alimentare importate de R. Moldova.

Este vorba despre tomate, unt, ovăz, carne de pasăre, lapte, varză, carne legal, legume total, carne de porc și cartofi.

”Mai mult de jumătate de roșiile consumate de moldoveni în 2021 sunt de import. Zece ani în urmă doar 15% din roșiile consumate erau de import.

Untul consumat în proporție de peste 50% este la fel de import. Dar și cel produs în Moldova în mare parte este fabricat din laptele de import.

Această analiză este posibilă grație Balanțele resurselor alimentare și utilizării lor, un set nou de date elaborat și diseminat de Biroul Național de Statistică, fapt pentru care le mulțumim din suflet.

Iar autoritățile publice au primit un instrument în plus în procesul de elaborare a politicilor publice în domeniul agricol și securității alimentare”, a scris expertul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.