VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tomasz Grodzki către Natalia Gavrilița: Dosarul transnistrean activ nu este un impediment în calea integrării europene

”Dosarul transnistrean activ nu este un impediment în calea integrării europene”. Declarația a fost făcută de Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, în cadrul unei întrevederi cu premierul Natalia Gavrilița.

Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, a menționat că Republica Polonia este dispusă să ofere expertiza tehnică necesară pentru accelerarea implementării agendei europene și a subliniat că dosarul transnistrean nu este un impediment în această cale.

Senatul Republicii Polonia nu vrea să fie un spectator pasiv în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Vrem să împărtășim din experiența noastră, să vă ajutăm să parcurgeți cât mai rapid toți pașii birocratici necesari. Ca senatori, vrem să știți că dosarul transnistrean activ nu este un impediment în calea integrării europene”, a subliniat Tomasz Grodzki.

În cadrul discuțiilor, șefa Executivului a mulțumit pentru asistența tehnică și financiară, oferită de Polonia, pentru depășirea crizei economice și energetice cu care se confruntă țara noastră. Natalia Gavrilița a menționat că, datorită suportului partenerilor UE, Republica Moldova a reușit să își consolideze securitatea energetică, să reducă dependența de „Gazprom” și să pună bazele unui amplu proces de diversificare a resurselor energetice. 

Asistența financiară oferită de Republica Polonă ne-a ajutat să minimizăm consecințele războiului împotriva Ucrainei – țară care are toată susținerea noastră în lupta pentru protejarea valorilor Uniunii Europene. Vrem să construim un stat rezilient, democratic și prosper, iar investițiile poloneze sunt binevenite pentru a valorifica potențialul nostru de creștere”, a subliniat prim-ministra. 

De asemenea, Natalia Gavrilița a mulțumit Poloniei pentru acțiunile întreprinse pe parcursul președinției în OSCE, în vederea facilitării dialogului transnistrean, și pentru susținerea în procesul de integrare europeană. Totodată, partea moldovenească a solicitat susținerea Poloniei în cadrul inițiativei Coridoarele solidarității, lansată, anul trecut, de Comisia Europeană. 

Reamintim că Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, se află, în perioada 24 – 25 ianuarie, într-o vizită oficială la Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.