VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tiraspolul amendează șoferii care nu au asigurare auto eliberată în Transnistria. Biroul Politici de Reintegrare: Orice înscris emis este ilegal

Tot mai mulți șoferi care conduc mijloace de transport cu plăcuțe de înmatriculare eliberate de autoritățile constituționale ale R. Moldova sunt amendați de forțele separatiste de la Tiraspol atunci când merg peste Nistru, pentru că nu au asigurare obligatorie de răspundere civilă auto transnistreană.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, Tiraspolul răspunde în acest mod la obligarea șoferilor din regiunea transnistreană de a avea asigurări RCA emise de companii licențiate conform legislației R. Moldova.

Instituția susține că înscrisurile emise de către așa-zisele autorități transnistrene „sunt ilegale” și „pasibile de răspundere juridică”.

„Orice înscris emis de către reprezentanți neîmputerniciți prin lege și de pe blanchete neaprobate prin cadrul normativ în vigoare este ilegal și pasibil de forma de răspundere juridică corespunzătoare, urmare a sesizării organelor de drept abilitate”, se arată într-un răspuns oferit Ziarului NAȚIONAL de către Biroul Politici de Reintegrare.

Menționăm că, de la sfârșitul lunii iunie curent, toate categoriile de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de înregistrarea acestora pe malul drept sau pe cel stâng al râului Nistru, trebuie să dețină polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, eliberată de companii licențiate. În caz contrar, proprietarii mașinilor sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.