VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tinerii moldoveni cu cetățenie rusă ar putea să-și piardă viața în Ucraina

În Rusia s-a aflat cum să scape de migranți – să-i trimită la război în Ucraina, titrează publicația belarusă în exil „Наша Нива”, relatează IPN.

Că anume aceasta este abordarea reiese din declarațiile șefului Comitetului de investigație al Federației Ruse, Alexander Bastrîkin, care a spus că au fost „găbgiți” 30 de mii de migranți care au adoptat și cetățenia rusă, dintre care 10 mii au și fost trimiși la război. Oficialul a vorbit despre aceasta la Forumul juridic internațional din Sankt Petersburg.

„Am prins peste 30 de mii [de migranți] care au adoptat cetățenia (rusă), dar s-au eschivat de la evidența militară. I-am luat în evidență și deja aproximativ 10 mii au și fost expediați în zona operațiunii militare speciale (la război în Ucraina – IPN)”, o fi spus șeful Departamentului de anchetă Alexandr Bastrykin, conform RIA Novosti, citat de sursă.

Conform lui, statul rus ar trebui să-și modifice politicile privind migrația și să se bazeze mai mult pe „resursele interne” în rezolvarea problemelor „politice, economice, naționale și de altă natură”, a relatat în legătură cu subiectul în cauză și Europa Liberă, precizând că, la sfârșitul anului 2023, autoritățile ruse au început să le retragă cetățenia acordată migranților care refuză să participe la războiul din Ucraina. Totodată, au devenit mai frecvente și raidurile poliției ruse împotriva muncitorilor migranți.

Bastrîkin s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva migranților și a pledat pentru înăsprirea legislației privind migrația. Din declarațiile oficialului reiese că persoanele care dispun și de altă cetățenie decât cea rusă sunt bune pentru „săpatul de tranșee și crearea de fortificații”, care „necesită brațe de muncă cu adevărat bune. Acuma ei fac parte din trupele noastre de asigurare logistică”, a suplimentat șeful Comitetului de Investigație.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.