VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, întrevedere de rămas bun cu Laura Hruby: Apreciem suportul politic și asistența financiară oferită de SUA

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas-bun cu șefa adjunctă a misiunii Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Laura Hruby. De asemenea, a fost prezentată diplomata care o va succeda în această funcție – Daniela DiPierro.

Premierul a mulțumit oficialei pentru implicarea profesională și personală în îmbunătățirea cooperării moldo-americane și pentru aportul la menținerea unor strânse relații de prietenie între statele noastre.

Apreciem suportul politic, asistența financiară, dar și cea de expertiză, care ne ajută să realizăm reforme în justiție, mediul de afaceri, de fortificare a capacităților instituționale, precum și proiecte sociale care au impact direct asupra locuitorilor țării”, a spus Dorin Recean.

La rândul său, Laura Hruby a felicitat autoritățile de la Chișinău cu ocazia lansării oficiale a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, menționând că SUA vor rămâne un partener implicat, pentru a ne ajuta în această cale. A fost menționată disponibilitatea de a găsi resurse suplimentare pentru a sprijini sporirea securității cibernetice, a celei energetice și consolidarea capacităților de comunicare strategică ale Republicii Moldova, în contextul agresiunii rusești în Ucraina și a situației regionale volatile.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.