VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termoelectrica, în impas. Datoriile întreprinderii au ajuns la aproximativ 2 miliarde de lei

Întreprinderea Termoelectrica a ajuns în impas și caută soluții pentru a acoperi datoria de aproximativ 2 miliarde de lei. Compania îi este datoare cu 1,3 milioane de lei întreprinderii Moldovagaz și cu 600 de milioane de lei – Energocom.

”Nu doar Termoelectrica este implicată în proces ca să vedem cum deblocăm situația. Moldovagaz vrea cât mai repede soluționarea problemei datoriilor. A fost creat un grup de lucru pe lângă APP. Există câteva propuneri. Însă o decizie clară nu există. Termoelectrica nu este capabilă să achite datoriile de sine stator, de aia s-a creat un grup de cu reprezentanți de la Ministerul Energiei, APP și ANRE pentru a găsi o soluție”, a declarat șeful întreprinderii Iurie Razlovan în cadrul unei conferințe, citat de bani.md.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, declara anterior că în prezent este analizată situația de răscumpărare a datoriilor Termoelectrica față de Moldovagaz. „Este mai simplu de gestionat datoria pe intern decât relația cu Gazprom”, susținea Parlicov.

Energocom a procurat anul trecut o parte din datoriile Termoelectrica și a dat lichidități companiei Moldovagaz. Este vorba de 1,3 miliarde de lei.

„Asta nu înseamnă că Energocom poate să transforme imediat creanța. Urmează să fie eșalonată și Termoelectrica să-și asume un grafic de rambursare”, a precizat Parlicov.

Potrivit raportului financiar, în anul 2022 pierderile Termolectrica se cifrează la 233 milioane de lei, cu 30% mai mult față de anul 2021. Iar în șase luni ale anului 2023 pierderile însumează 172 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.