VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Termoelectrica cere majorarea tarifului la energia termică. ANRE: „Vom ajusta prețul doar în cazul existenței unor premise argumentate și justificate”

SA „Termoelectrica” solicită majorarea prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2023. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dă asigurări că va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare „doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate”.

„Termoelectrica” solicită majorarea tarifului la energia electrică de la 454 bani/kWh la 551 bani/kWH. iar cel al energiei termice de la 2 854 lei/Gcal până la 3 636 de lei/Gcal.

Întreprinderea argumentează necesitatea ajustării tarifelor pentru „asigurarea sustenabilității și activității fiabile a societății în condițiile unor modificări substanțiale ale prețurilor la resursele energetice primare”.

ANRE a declarat că Agenția va examina detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator.

Potrivit ANRE, urmare a analizei efectuate, regulatorul va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare.

„ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurând un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantând cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului”, a precizat Agenția într-un comentariu publicat pe pagina sa oficială.

Termoelectrica produce și livrează energie termică doar în municipiul Chișinău. Energia termică livrată de Termoelectrica s-a scumpit ultima dată în luna octombrie anul trecut, de la 2.169 lei/Gcal la 2.854 lei pentru o gigacalorie.

Citește și: DOC/ Termoelectrica a solicitat ANRE-ului majorarea tarifului pentru energia termică: Cât ar putea costa căldura în Capitală

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.