VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termoelectrica anunță că Blocul energetic nr.3 a fost oprit din cauza unei deficiențe tehnice 

Blocul energetic nr.3 al Termoelectrica a fost oprit ieri, 4 ianuarie, ora 23:53, din cauza unui deranjament care a apărut la economizorul cazanului, care necesită a fi lichidat.

S.A. Termoelectrica menționează că economizorul este instalația pentru preîncălzirea apei de alimentare înainte de a fi introdusă în cazanul cu abur.

Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare – 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care la moment este în proces de confecționare la uzină. Lichidarea deranjamentului apărut se planifică să fie înlăturat pe parcursul a 2-3 zile, astfel încât la data de 07.01.2024 blocul energetic să fie reanclanșat la rețea”, precizează instituția.

Totodată, Termoelectrica anunță că lucrările de reparație la blocul energetic nr. 2 sunt la etapa finală.

Conform estimărilor se preconizează ca la data de 15-16 ianuarie a.c., Blocul energetic nr.2 să fie pus în funcțiune. Informăm că la moment funcționează blocul energetic nr.1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. Consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică”, mai anunță instituția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.