VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salvatorii ne îndeamnă să respectăm regulile de siguranță și de Crăciun

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun. Pompierii îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Cetățenii sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudența maximă.

Astfel, lăcașele de cult trebuie dotate cu mijloace primare de stingere. Pompierii avertizează, că în vederea prevenirii riscului producerii incendiilor în biserici, catedrale și mănăstiri, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor prescrise. 

Cetățenii sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudența maximă. Lumânările trebuie să fie păstrate în locuri speciale din interiorul lăcașelor. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor, se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor instalații și utilajelor electrice. 

Cetățenii sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu-și pune viața în pericol, iar căile de acces în preajma lăcașelor pentru autospecialele de intervenție trebuie să fie menținute libere. Mai mult, pentru evacuarea promptă a oamenilor schemele de evacuare trebuie să fie afișate la loc vizibil.

Potrivit IGSU, respectarea regulilor antiincendiare are drept scop prevenirea situațiilor de risc în lăcașele de cult în vederea preîntâmpinării incendiilor și altor situații excepționale legate de sursele de aprindere.

În sărbătorile de Crăciun pe stil vechi, în vederea menținerii securității și siguranței în regim sporit vor active peste 400 de angajați gata să intervină în situații excepționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.