VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Termoelectrica a pus în funcțiune blocul energetic nr.2

Termoelectrica informează că turbogeneratorul Blocului energetic nr.2 a fost anclanșat la rețeaua electrică, duminică, 22 ianuarie, ora 23:41.

Blocul energetic nr.2 a fost stopat la 18 ianuarie pentru lichidarea unor deranjamente pentru a evita deconectarea în regim de avarie a blocului.

„Astfel, în perioada de staționare a blocului energetic au fost înlăturate neetanșeitățile la unele conducte ale cazanului, cazanul ulterior a fost testat la presiune, iar regimul termic în perioada de executare a lucrărilor a fost asigurat prin conectarea unor instalații suplimentare”, se arată în comunicatul întreprinderii.

Potrivit Termoelectrica, blocul energetic se află în funcțiune din anul 1978, având durata utilă de exploatare depășită.

Reprezentanții întreprinderii dau asigurără că la moment, regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.

Amintim că la 11 noiembrie a avut loc oprirea avariată a blocului energetic nr. 3, al „Termoelectrica” cu sarcina electrică de 18 MW. Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că incidentul de la Termoelectrica urmează să fie investigat iar în acest sens a fost deschisă o anchetă internă. De asemenea, Consiliul de administrare a instituției a dispus formarea unei comisii externe cu experți, iar la 9 decembrie membrii acesteia au emis câteva ipoteze privind cauzele producerii incidentului, care urmau a fi cercetate în continuare.

Menționăm că Termoelectrica este principalul producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare din țară.

Citește și: Comisia de expertiză a emis câteva ipoteze privind incidentul de la blocul energetic nr. 3 al „Termoelectrica”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.