VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termoelectrica: 15 instituții publice vor fi reconectate la sistemul centralizat de încălzire

Întreprinderea Termoelectrica, cel mai mare producător de energie electrică și termică din Republica Moldova, anunță că în noul sezon de încălzire 2023-2024, întreprinderea va reconecta la sistemul centralizat de încălzire 15 instituții publice.

Decizia vine în conformitate cu Hotărârârea de Guvern Nr. 489 din 12-07-2023, cu privire la implementarea unor măsuri de promovare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Printre aceste instituții sunt:
– I.P. Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului Republicii
Moldova
– Serviciul Vamal al Republicii Moldova
– Centrul Național Anticorupție
– Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Potrivit întreprinderii, consumul de energie termică, produs în regim de cogenerare, va contribui la optimizarea utilizării resurselor energetice și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Totodată, va spori producția de energie electrică, consolidând securitatea energetică a țării și sunt create premise de reducere a tarifului la energia termică pentru consumatori.

„În sezonul de încălzire 2022-2023, măsura de reconectare a instituțiilor publice la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică a avut un impact semnificativ asupra economiilor financiare și a eficienței distribuției de energie termică. Astfel, cele 8 instituții publice, printre care edificiile Parlamentului, Președinției, Comisia Electorală Centrală, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii și altele, care au fost reconectate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică au generat o producție suplimentară de energie electrică de aproximativ 1,4 milioane kWh”, precizează Termoelectrica.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.