VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Decizia Kievului de a renunța la sintagma ”limba moldovenească”, apreciată de ministrul Nicu Popescu

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, și-a exprimat aprecierea pentru decizia autorităților de la Kiev de a renunța la sintagma ”limba moldovenească” și de a recunoaște româna ca limbă vorbită de toți reprezentanții comunităților românești din regiunile Odesa, Cernăuți și Transcarpatia.

”Am exprimat aprecierea noastră pentru decizia Ucrainei de a recunoaște limba română ca limbă de comunicare pentru minoritatea etnică română, o decizie care survenit ca urmare a unui demers comun al României și Republicii Moldova. Aceasta reprezintă un semn clar al reușitei dialogului nostru trilateral Republica Moldova – România – Ucraina”, a scirs Nicu Popescu pe o rețea socială după o discuție la telefon cu omologii săi din România și Ucraina, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba.

De asemenea, ministrul de Externe a mai declarat că a discutat cu cei doi șefi de diplomații despre colaborarea echipelor pentru a facilita evacuarea cetățenilor noștri din Fâșia Gaza. ”Prin această colaborare, ne străduim să asigurăm evacuarea cât mai rapidă și sigură a cetățenilor noștri prin punctul de trecere Rafah, situat la granița cu Egiptul”, a mai adăugat Nicu Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.