VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termenul de reabilitare a rețelelor electrice ale „Moldelectrica” ar putea fi extins

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a rețelelor electrice ale întreprinderii de stat „Moldelectrica” ar putea fi extins. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor pentru modificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană.

Astfel, se propune ca perioada operațională a Acordului să fie extinsă cu doi ani și nouă luni.

Proiectul prevede reabilitarea mai multor stații electrice și linii electrice aeriene: schimbarea transformatoarelor de putere 110/35/10 kV la nouă stații electrice și un reactor de 400 kV; schimbarea întrerupătoarelor de 110kV, separatoarelor și transformatoarelor de curent aferente; reconstrucția stațiilor electrice 400 kV, 110 kV și 35 kV, precum și a instalațiilor de distribuție 10 kV; reconstrucție a cinci porțiuni de linii electrice aeriene 110 kV (total 128 de km).

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind reabilitarea rețelelor electrice ale întreprinderii de stat „Moldelectrica” a fost semnat în anul 2012. Acesta prevede alocarea unui grant în valoare de 8 milioane de euro.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.