VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor

Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) realizat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova a fost prezentat ieri conducerii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). În cadrul sesiunii demonstrative au fost evidențiate funcționalitățile modulelor din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), transmite Moldpres.

Registrul este o componentă esențială a IACS, un sistem implementat și solicitat de Uniunea Europeană pentru a gestiona și a controla plățile către fermieri în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).

„Fără acest registru și fără o evidența exactă a terenurilor nu ar fi posibilă în viitor accesarea fondurilor europene. Registrul fermierilor este esențial pentru dezvoltarea agriculturii noastre și pentru a asigura că fermierii beneficiază de resursele necesare”, a estimat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Până în prezent, zece mii de deţinători de terenuri din Republica Moldova au fost înregistrați cu succes în sistem. În această vară, cu sprijinul PNUD, alți zece mii de proprietari  vor fi incluși în sistem, printr-o abordare cuprinzătoare de colectare a datelor din ușă în ușă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.