VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A fost lansat un concurs de realizare a bustului lui Nicolae Dabija în Aleea Clasicilor

Direcția generală cultură și patrimoniu cultural al Consiliului municipal Chișinău lansează concursul de soluții plastice pentru bustul cu postament în memoria lui Nicolae Dabija. Monumentul va completa complexul sculptural Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt. Propunerile vor fi recepționate până pe 4 octombrie, iar rezultatele vor fi făcute publice zece zile mai târziu, transmite IPN.

Concursul este deschis pentru sculptorii din Moldova și urmărește identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului, istoricului literaturii și omului politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, Nicolae Dabija, precizează Primăria Chișinău.

Participanții pot fi autori individuali, echipe de autori sau persoane juridice de profil, licențiate în domeniul proiectării în construcții și creației monumentale. Aceștia vor depune proiectul de concurs (planșele, macheta ori modelul sculptural etc.) la cancelaria organizatorului sau îl vor transmite pe poșta recomandată/curier.

Juriul, format din sculptori și specialiști notorii din domeniu, va decide asupra conceptului câștigător. Conceptul sculptural va reprezenta bustul realizat în bronz, postament realizat în granit roșu în conformitate cu dimensiunile/stilistica și ținuta artistică a busturilor existente în Aleea Clasicilor. Pe postament va fi încrustat textul: Nicolae Dabija 1948-2021.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.