VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Telefoanele mobile, interzise în școlile din Rusia

Duma de Stat a Rusiei a aprobat, în primă lectură, un proiect de lege care interzice utilizarea telefoanelor mobile în școli, cu excepția scopurilor educaționale sau situațiilor de urgență, transmite RIA Novosti. 

Autorii proiectului subliniază că schimbările întăresc rolul profesorilor în predare și educație. În nota explicativă a documentului se mai precizează că introducerea interdicției va reduce nivelul violenței fizice și psihologice în școli. Autorii proiectului susțin că fiecare școală urmează să-și stabilească propria formulă prin care vor pune în aplicare noile restricții. 

Anterior, pe fundalul unor scandaluri care implică videoclipuri cu profesori filmați la școală și ajunse pe internet, Duma de Stat intenționa să introducă o interdicție legislativă și pentru filmări în școli. 

Ministerul Educației de la Moscova a propus interzicerea telefoanelor mobile în școli încă în august 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.