VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Susținerea României în parcursul european, abordată la o întâlnire dintre Cristina Gherasimov și Cristian-Leon Țurcanu

Republica Moldova își aprofundează modul în care poate aplica experiența României în procesul de negocieri cu Uniunea Europeană. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, și ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu.

„Am trecut în revistă rezultatele obținute de Guvern în realizarea reformelor și domeniile în care România ne-ar putea susține pentru a accelera parcursul european. Am vorbit și despre necesitățile Biroului de Integrare Europeană, pentru a asigura coordonarea eficientă a procesului de integrare. Am menționat că mizăm în continuare pe sprijinul politic și economic al României, dar și pe bogata experiență în domeniul integrării europene, pe care autoritățile centrale și locale de peste Prut o pot împărtăși cu omologii din Moldova. România ne-a fost dintotdeauna un prieten fidel și dorim să consolidăm această relație puternică pentru ca, împreună, să ne regăsim în marea familie europeană”, a declarat Cristina Gherasimov.

România a reiterat că va fi alături de Chișinău prin fapte și proiecte concrete, a adăugat ambasadorul.

„Am aprofundat modul în care poate aplica experiența în gestionarea procesului de negociere cu Uniunea Europeană și am trecut în revistă proiectele comune care pot fi implementate în domeniul integrării europene, precum și resursele necesare pentru materializarea acestora”, a adăugat Cristian-Leon Țurcanu.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.