VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Suprafețele devastate de incendiile din Grecia vor depăși 150 de mii ha

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a estimat că suprafețele mistuite de incendiile de vegetație, în special în păduri, care i-au afectat ţara în această vară vor depăşi 150 de mii de hectare, mare parte dintre acestea aflându-se în pădurea Dadia din nordul țării unde incendiile nu contenesc de 13 zile, transmite digi24.ro.

”Zonele devastate de incendii vor depăşi 1.500 de kilometri pătraţi (suprafață echivalentă, de exemplu, cu raionul Hâncești n.r.), inclusiv incendiul din pădurea Dadia, este calificat de Comisia Europeană drept cel mai mare înregistrat vreodată în Uniunea Europeană”, a declarat premierul grec în cadrul unei dezbateri în Parlament.

Criticat de partidele de opoziţie de stânga, premierul conservator a dat din nou vina pentru acest dezastru pe ”condiţiile extreme ale crizei climatice” şi pe durata lungă a valului de căldură care a lovit ţara în iulie, urmate de vânturi uscate şi calde.

Dezastrul a provocat săptămâna trecută moartea a 20 de persoane, majoritatea migranţi, în departamentul Evros situat la frontieră, unde se află parcul natural Dadia, din care peste 81.000 de hectare au fost devastate până în prezent.

Protejată de reţeaua europeană Natura 2000, pădurea Dadia este cunoscută în întreaga lume drept habitat sau loc de hibernare pentru specii de păsări de pradă. Potrivit experţilor, incendiul a provocat deja ”un dezastru ecologic şi economic” în departamentul Evros, care marchează graniţa greco-turcă şi este unul dintre cele mai sărace din Grecia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.