VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, va fi demis „în curând”, scrie presa ucraineană

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, va fi demis în curând, iar șeful Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umerov, i-ar putea lua locul, scrie Ukrainskaia Pravda citând surse din Cabinetul de Miniștri.

Rada Supremă de la Kiev ar urma să examineze săptămâna viitoare demisia actualului șef al Ministerului Apărării.

Conform sursei citate, Reznikov ar urma să fie numit ambasador la Londra.

Numirea ministrului apărării este atributia președintelui. În consecință, Rada Supremă îl numește și îl demite pe ministru la recomandarea președintelui. Până atunci, primul adjunct al ministrului apărării, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, ar urma să fie ministru interimar.

Demisia lui Reznkivo vine în contextul unui scandal de corupție în ministerul Apărării legat de o achiziție de uniforme militare. La începutul lunii august, o investigație făcută de o publicație ucraineană a dezvăluit că ministerul ucrainean al Apărării a semnat în septembrie 2022 un contract cu o companie din Turcia pentru achiziția de „haine de iarnă” pentru soldați, un contract în valoare de 33 milioane de dolari. În realitate, s-a adeverit că „hainele de iarnă” erau, de fapt, „de vară”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.