VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Supărările Kremlinului. Maia Sandu, singurul lider din CSI care nu a fost felicitat de Putin de 9 mai

Liderul rus Vladimir Putin nu i-a transmis tradiționala felicitare de 9 mai președintei Maia Sandu, în comunicatul oficial al Kremlinului urările fiind adresate doar ”poporului Republicii Moldova”.

Potrivit RIA Novosti, Vladimir Putin a expediat felicitări liderilor din Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kîrgîzstan, Tadjikistan și celor doi președinți ai republicilor separatiste din Georgia, Abhazia și Osetia de Sud. În cazul Republicii Moldova și Georgiei, felicitarea este adresată doar popoarelor celor două state, se arată în comunicatul serviciului de presă al administrației prezidențiale de la Moscova.

Amintim, în acest an, Moscova renunță la parada fastuoasă de 9 mai din Piața Roșie, acolo urmând să aibă loc manifestații solemne dedicate Zilei Victoriei și să fie rostit un discurs de către Vladimir Putin. La evenimente au fost invitați doar doi lideri străini. Este vorba de președinții Kîrgîzstanului și cel al Tadjikistanului.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.